Camping

Als je onderweg bent met de camper is het prettig dat er altijd voldoende stroom is voor de apparatuur in de camper. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de koelkast, verlichting, waterpomp, radio, caravanmover etc. Een goede accu is dus van groot belang. Ter vervanging van de traditionele loodaccu’s leveren wij lithium ijzerfosfaat accu’s.

De JARO-BT accu heeft verschillende voordelen tegenover een loodaccu. Zo is de JARO-BT aanzienlijk lichter dan een loodaccu. De JARO-BT12.50 weegt een kleine 6,5kg i.p.v. een traditionele loodaccu van rond de 28kg met dezelfde capaciteit. Deze accu is uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld caravanmovers. Daarnaast zijn de accu’s onderhoudsvrij en kunnen deze probleemloos tussentijds geladen worden zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van de accu.
De JARO-BT, die te verkrijgen is in 24V en 12V modellen, is 1-op-1 uit te wisselen met een traditionele service loodaccu. De accu geeft hetzelfde voltage als een volle loodaccu en geeft dit continue, terwijl het voltage van een loodaccu afneemt naar mate deze leeg raakt.

Bekijk de JARO-BT50.12 –
ideal voor caravan movers
Bekijk de JARO-BT100.12 –
ideal voor campers

Daarbij is de levensduur, gemeten in het aantal keer wat je de accu kan laden, van de JARO-BT beter ten opzichte van die van de traditionele loodaccu. Zo bedraagt het aantal laadcycli van de JARO-BT serie tussen de 2000 en 5000 waar het bij een standaard loodaccu al snel afgelopen is na 400 tot 600 maal. Een snelle rekensom leert dat als je een JARO BT accu aanschaft je niet snel een andere hoeft te kopen in de toekomst.
Ook is de JARO-BT snel te laden. Met de juiste lader is een accu in enkele uren van leeg naar vol te laden.
In de camper kan het onderscheid gemaakt worden tussen de startaccu voor de motor en de service-accu voor de apparaten in de camper. Op eenvoudige wijze kunnen de startaccu en de service accu worden gekoppeld zodanig dat de dynamo beide tegelijk laadt. Als de motor niet draait zorgt de schakeling er voor dat wel de service accu maar nooit de startaccu kan worden leeggetrokken. Om extra hulp bij het laden te hebben, als er geen stroompunt onderweg is, kan er gebruik gemaakt worden van onze zonnepanelen. Deze zijn opvouwbaar en in verschillende maten verkrijgbaar.
De JARO-BT accu is een accu die je langdurig en hard voor je kan laten werken zonder dat deze in kwaliteit achteruit gaat.

To top

Selecteer een Afleverpunt